Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/a/7/3/michaelkrog.dk/httpd.www/inc/hpage.inc on line 283
Blandet stof.

Luk Andre

Luk Flagdage

Luk Mærkedage

Luk Odense Domkirke

Luk Slægtsforskning

Sjov og spas

Luk Hunde

Luk Musk jeg syntes om

Luk Opskrifter

Dagen i dag
Torsdag d. 02 Juli 2020

Solen står op kl : 04:44

Solen går ned kl: 22:00

Dagens længde : 17:16


Dagens navn : Maria besøgelsesdag

Maria besøgelsesdag hentyder til jomfru Marias besøg hos Elisabeth, Johannes Døberens mor (Lukas kap. 1. 39-56). Pave Urban VI gør dagen til helligdag i 1389, hvilket den er i Danmark indtil 1770, hvor den sammen med mange andre helligdage afskaffes af Struense.


Det skete i 1530


Biskop Hans Tausen fremlægger den protestantiske trosbekendelse.

Webmaster - Infos
Besøgende på siden

 263215 Besøgende

 1 Besøgende online

Støt vore soldater

Opskrifter - Rygeost

 

Rygeost

Ingredienser Produkt Forhandler Pris
2 liter sødmælk Det økologiske mejeri ”Naturmælk” - Jerseymælk Bilka 19,90
 ½ liter kærnemælk Helt frisk kærnemælk - ikke en økologisk eller gammeldags kærnemælk, men en ganske almindelig kærnemælk (syrnet skummetmælk 0,5%), derved opnås den reneste smag, og der er en større sikkerhed for syrning hver gang. Bilka

6,95

(1 litter)

 ¼ liter fløde Det økologiske mejeri ”Naturmælk” - 38 % Bilka

9,50

 5-7 dråber osteløbe

Osteløbe, standard (Animalsk), 100 ml.      (Nok til min. 50 portioner)

www.hjemmeproduktion.dk
 
111,00
1/2 tsk. salt - - -

 

Fremgangsmåde

Dette er måden jeg laver rygeost på, der er mange andre, men ikke lige så gode.

Det skal lige bemærkes at rygeost IKKE skal laves af let- eller skummetmælk.

Man ryger jo heller ikke en vandmand, og kalder det for en røget ål.

Sødmælk, kærnemælk, fløde og osteløbe blandes i en skål (5 L) og stilles ved stuetemperatur i ca. 24 timer. Overdækkes med låg eller klæde.
Ostemassen skæres i firkanter med en kniv, ca. 2 x 2 cm.

Hæld ostemassen op i et dørslag foret med klæde, tilsæt saltet jævnt. Skålen (4 L)  stilles i køleskab. Efter ca. 30 min. hældes vallen fra, ca. 75 % af den samlede mængde.

Luk klædet i toppen med en elastik og lad skålen stå i køleskabet i op til 24 timer. Hæld vallen fra.

Den færdige ostemassen ca. 850 g. kommes i lukket beholder og sættes til modning i køleskab, ca. 24 timer. (kan udelades)

Ostemassen deles i 4 portioner, Disse formes nemmest i husholdningsfilm.

Ostemassen lægges på et stænklåg.
Ostemassen ryges nu, i mit tilfælde, er det over en grilstarter med hø i.
Vend ostemassen over på et andet stænklåg, og ryg massen på den anden side.
Ostemassen lægges i en foliebakke.
Rør rundt i ostemassen, så røgsmagen fordeles.
Læg låget på foliebakken, osten er nu færdig.

 


Af dato : 08/07/2012 @ 10:08
Sidst opdateret : 07/08/2013 @ 09:01
Kategori: Opskrifter
siden læst 3244 gange


Udskriv siden Udskriv siden


^ Top ^