Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/a/7/3/michaelkrog.dk/httpd.www/inc/hpage.inc on line 283
Blandet stof.

Luk Andre

Luk Flagdage

Luk Mærkedage

Luk Odense Domkirke

Luk Slægtsforskning

Sjov og spas

Luk Hunde

Luk Musk jeg syntes om

Luk Opskrifter

Dagen i dag
Torsdag d. 09 April 2020

Solen står op kl : 06:31

Solen går ned kl: 20:09

Dagens længde : 13:38


Dagens navn : Procopius

Procopius. Dagen menes opkaldt efter biskop Prochorus fra Nikomedia. Kan også være efter St Prokorus, som er nevø til St Stefan.


Det skete i 1891


Den første danske alderdomsforsorg ("Fattigdomsloven") gennemføres. Den sikrede alle over 60 år en "skønsmæssig alderdomsunderstøttelse". Man skulle dog opfylde en række værdighedsbetingelser for at kunne modtage understøttelsen. Allerede dengang var princippet, at understøttelsen skulle være stor nok til, at man kunne klare sig uden anden indtægt - modsat de fleste andre lande.

Webmaster - Infos
Besøgende på siden

 259413 Besøgende

 1 Besøgende online

Støt vore soldater

Opskrifter - Rygeost

 

Rygeost

Ingredienser Produkt Forhandler Pris
2 liter sødmælk Det økologiske mejeri ”Naturmælk” - Jerseymælk Bilka 19,90
 ½ liter kærnemælk Helt frisk kærnemælk - ikke en økologisk eller gammeldags kærnemælk, men en ganske almindelig kærnemælk (syrnet skummetmælk 0,5%), derved opnås den reneste smag, og der er en større sikkerhed for syrning hver gang. Bilka

6,95

(1 litter)

 ¼ liter fløde Det økologiske mejeri ”Naturmælk” - 38 % Bilka

9,50

 5-7 dråber osteløbe

Osteløbe, standard (Animalsk), 100 ml.      (Nok til min. 50 portioner)

www.hjemmeproduktion.dk
 
111,00
1/2 tsk. salt - - -

 

Fremgangsmåde

Dette er måden jeg laver rygeost på, der er mange andre, men ikke lige så gode.

Det skal lige bemærkes at rygeost IKKE skal laves af let- eller skummetmælk.

Man ryger jo heller ikke en vandmand, og kalder det for en røget ål.

Sødmælk, kærnemælk, fløde og osteløbe blandes i en skål (5 L) og stilles ved stuetemperatur i ca. 24 timer. Overdækkes med låg eller klæde.
Ostemassen skæres i firkanter med en kniv, ca. 2 x 2 cm.

Hæld ostemassen op i et dørslag foret med klæde, tilsæt saltet jævnt. Skålen (4 L)  stilles i køleskab. Efter ca. 30 min. hældes vallen fra, ca. 75 % af den samlede mængde.

Luk klædet i toppen med en elastik og lad skålen stå i køleskabet i op til 24 timer. Hæld vallen fra.

Den færdige ostemassen ca. 850 g. kommes i lukket beholder og sættes til modning i køleskab, ca. 24 timer. (kan udelades)

Ostemassen deles i 4 portioner, Disse formes nemmest i husholdningsfilm.

Ostemassen lægges på et stænklåg.
Ostemassen ryges nu, i mit tilfælde, er det over en grilstarter med hø i.
Vend ostemassen over på et andet stænklåg, og ryg massen på den anden side.
Ostemassen lægges i en foliebakke.
Rør rundt i ostemassen, så røgsmagen fordeles.
Læg låget på foliebakken, osten er nu færdig.

 


Af dato : 08/07/2012 @ 10:08
Sidst opdateret : 07/08/2013 @ 09:01
Kategori: Opskrifter
siden læst 3123 gange


Udskriv siden Udskriv siden


^ Top ^