Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/a/7/3/michaelkrog.dk/httpd.www/inc/hpage.inc on line 283
Blandet stof.

Luk Andre

Luk Flagdage

Luk Mærkedage

Luk Odense Domkirke

Luk Slægtsforskning

Sjov og spas

Luk Hunde

Luk Musk jeg syntes om

Luk Opskrifter

Dagen i dag
Torsdag d. 02 Juli 2020

Solen står op kl : 04:44

Solen går ned kl: 22:00

Dagens længde : 17:16


Dagens navn : Maria besøgelsesdag

Maria besøgelsesdag hentyder til jomfru Marias besøg hos Elisabeth, Johannes Døberens mor (Lukas kap. 1. 39-56). Pave Urban VI gør dagen til helligdag i 1389, hvilket den er i Danmark indtil 1770, hvor den sammen med mange andre helligdage afskaffes af Struense.


Det skete i 1530


Biskop Hans Tausen fremlægger den protestantiske trosbekendelse.

Webmaster - Infos
Besøgende på siden

 263217 Besøgende

 2 Besøgende online

Støt vore soldater

Mærkedage - Slaget på Reden 1801

Slaget på Reden 1801

 

Slaget på Reden, fandt sted skærtorsdag d. 2.april 1801 mellem en britisk flådeenhed, kommanderet af lord Nelson, og en dansk defensionslinje under kommandør Olfert Fischer i Kongedybet ud for København; slaget var en del af Englænderkrigene. En stærk britisk flåde under kommando af sir Hyde Parker og med Nelson som næstkommanderende havde ordre til enten at tvinge Danmark til at udtræde af det Væbnede Neutralitetsforbund eller at bemægtige sig eller ødelægge den danske flåde, hvorefter den britiske flåde skulle fortsætte ind i Østersøen og tvinge Rusland og Sverige til ligeledes at udtræde af forbundet.

Den storpolitiske baggrund var den netop indgåede alliance mellem Rusland og Frankrig, der truede med at gøre Storbritannien til Revolutionskrigenes taber. Den britiske strategi var at angribe forbundets medlemmer et for et. Den valgte taktik var at lade Nelson ødelægge den danske defensionslinje af blokskibe og artillerifartøjer i Kongedybet, hvorfra den operationelle danske flåde i Flaadens Leje, anlæggene på Nyholm og Gammelholm og det meste af København kunne bombarderes.

 

 

Defensionslinjen var på plads 2. april og bemandet i overensstemmelse med den improviserede forsvarsplan af 29.december 1800, men besætningerne var uden træning. Nelson angreb kl. 10.30 med veltrænede besætninger og en artillerioverlegenhed på 50% samt fordelen af at operere med en bevægelig styrke mod fast forankrede fartøjer. At de sydligste danske blokskibe kunne holde stand i godt 41/2 time, var derfor en bedrift.

Men en dansk sejr endte kampen ikke med. Omkring kl. 15 var defensionslinjen reelt nedkæmpet, og englænderne var på plads i Kongedybet rede til at indlede et bombardement, som man fra dansk side var ude af stand til at afværge. I den situation valgte kronprins Frederik den 6. at indlede forhandlinger, som førte til, at Danmark suspenderede sit medlemskab af Neutralitetsforbundet og indstillede sin igangværende flådeudrustning.

 


Af dato : 24/02/2013 @ 09:05
Sidst opdateret : 24/02/2013 @ 12:46
Kategori: Mærkedage
siden læst 2433 gange


Udskriv siden Udskriv siden


^ Top ^