Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/a/7/3/michaelkrog.dk/httpd.www/inc/hpage.inc on line 283
Blandet stof.

Luk Andre

Luk Flagdage

Luk Mærkedage

Luk Odense Domkirke

Luk Slægtsforskning

Sjov og spas

Luk Hunde

Luk Musk jeg syntes om

Luk Opskrifter

Dagen i dag
Torsdag d. 09 April 2020

Solen står op kl : 06:31

Solen går ned kl: 20:09

Dagens længde : 13:38


Dagens navn : Procopius

Procopius. Dagen menes opkaldt efter biskop Prochorus fra Nikomedia. Kan også være efter St Prokorus, som er nevø til St Stefan.


Det skete i 1891


Den første danske alderdomsforsorg ("Fattigdomsloven") gennemføres. Den sikrede alle over 60 år en "skønsmæssig alderdomsunderstøttelse". Man skulle dog opfylde en række værdighedsbetingelser for at kunne modtage understøttelsen. Allerede dengang var princippet, at understøttelsen skulle være stor nok til, at man kunne klare sig uden anden indtægt - modsat de fleste andre lande.

Webmaster - Infos
Besøgende på siden

 259412 Besøgende

 3 Besøgende online

Støt vore soldater

Mærkedage - Danmarks besættelse

Danmarks besættelse

 

Danmark besattes af Tyskland efter kortvarige militære kampe. Det strategiske mål for det tyske angreb var Norge. Efter kapitulationen forsøgte den danske regering at fastholde den tyske besættelsesmagt på dens løfter om politisk selvstændighed.

Tidligt om morgenen 9. april 1940 angreb tyske land-, sø- og luftstyrker Danmark forskellige steder i landet. Det danske militær ydede kun sporadisk og ukoordineret modstand, og på regeringens og Kong Christian 10’s ordre indstilledes kampene efter få timer.

 

 

Centrum for den tyske strategiske interesse var dog ikke Danmark, men Norge, hvis havne og fjorde den tyske flåde ønskede at benytte i ubådskrigen på Atlanten og til at sikre malmleverancer fra Sverige. Danmark var i den forbindelse blot at betragte som en trædesten i vandet.

Ved angrebet blev den danske regering stillet over for et tysk ultimatum, der bød enten overgivelse eller hensynsløs nedkæmpelse af de danske styrker. I erkendelse af det ulige styrkeforhold valgte regeringen det første.

 


Af dato : 24/02/2013 @ 10:17
Sidst opdateret : 24/02/2013 @ 12:45
Kategori: Mærkedage
siden læst 2447 gange


Udskriv siden Udskriv siden


^ Top ^